Folia

De firma Max Bringmann, met de merknaam Folia, is niet alleen in Duitsland marktleider maar is inmiddels ook in Europa een belangrijke leverancier op het gebied van hobby artikelen.

Het bedrijf is in 1965 opgericht en is tot de dag van vandaag nog steeds een familiebedrijf. Er werken ca. 200 werknemers in Wendelstein, Duitsland.

De laatste jaren wordt er veel aandacht besteedt aan product veiligheid, maar er wordt ook gekeken of de artikelen voldoen aan de steeds strenger wordende milieu eisen waaraan tegenwoordig ook de hobby artikelen moeten voldoen. De Folia artikelen zoals gekleurd karton voldoen aan de certificaten “Blaue Engel” en “PEFC”. De “Blaue Engel” is het eerste en oudste keurmerk om aan te geven, dat de artikelen voldoen aan de specifieke milieu eisen .

Het PEFC certificaat is het bewijs, dat bij de produktie van de artikelen sprake is van verantwoord gebruik van de natuurlijke bronnen. Ecologische, economische en sociaal verantwoord bosbeheer zijn de kernwoorden. Beide certificaten garanderen, dat de Folia artikelen zonder twijfel voldoen aan de nieuwste eisen. Bovendien worden de artikelen continu getest, zodat ze ook in aanmerking komen voor het “LGA” keurmerk. Belangrijke verkoopargumenten in een milieubewuste markt !

Elk jaar worden er weer nieuwe artikelen in het assortiment opgenomen om het assortiment aantrekkelijk te houden voor eindeloos knutsel plezier voor jong en oud.

Folia logo
Catalogus

Ontdek alle producten van Folia en klik op onderstaande links voor de catalogi.

Gezien het grote assortiment van Folia kan het downloaden van de catalogus afhankelijk van de internetsnelheid iets langer duren.

Keurmerken
Folia ISO 9001
Folia BSCI
Folia Blauer Engel
Folia FSC
Folia LGA
Folia PEFC